X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ucraina cere summitului de la Riga o foaie de parcurs a aderării sale la UE

21 mai. 2015,, 16:10   Externe
2232 0

Foto: nr2.ru

Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin a declarat că ţara sa doreşte să primească asigurări, la summitul cu UE de joi şi vineri, că Ucraina este un candidat potrivit pentru aderarea la UE şi că ucrainenii vor putea călători fără vize în Europa de anul viitor, relatează site-ul Euractiv.

Oficiali din cadrul UE şi statelor membre ale blocului european se întîlnesc joi şi vineri cu şase vecini de la est, inclusiv Ucraina, la Riga, capitala Letoniei, care deţine preşedinţia UE. Preşedinţia letonă a catalogat reuniunea un "summit de supravieţuire" al Parteneriatului Estic.

Bruxellesul a semnat deja un Acord de liber-schimb cu Kievul, care urmează să fie împlementat de anul viitor.

"Acum vrem asigurări concrete, la Riga, care să arate că Ucraina este eligibilă să adere în viitor la Uniunea Europeană şi are şansa să devină candidat la aderare în viitor", a declarat Klimkin pentru ziarul german Die Welt.

"Vrem să vedem lumină la capătul tunelului", a spus el, adăugînd că Ucraina aşteaptă totodată de la summit un angajament privind călătoria fără vize turistice a ucrainenilor în UE începînd de anul viitor.

Parteneriatul Estic, iniţiat de Polonia şi Suedia, a fost lansat în 2009 cu scopul de a îmbunătăţi relaţiile între UE şi Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?