X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Expoziție inedită de lucrări semnate de deținuții din penitenciarele din țară (FOTO)

21 mai. 2015,, 15:15   Showbiz
2677 1

Expoziție inedită de lucrări semnate de deținuții din penitenciarele din țară
Foto : venividi.ru

Astăzi, 21 mai, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, a fost organizată o expoziție cu vînzări, care a cuprins obiecte de artă confecționate manual de deținuții din toate penitenciarele din țară, informează NOI.md.

Cele peste 100 de lucrări, printre care icoane, candelabre, tablouri, suvenire, machete, suporturi, casete, piese de mic mobilier și obiecte de decor, i-au impresionat pe iubitorii de artă.
Lucrările deținuților prezentate în cadrul expoziției au fost apreciate de locuitorii capitalei, iar trecătorii s-au arătat foarte interesați să le admire. Enoriașii au manifestat sentimente de entuziasm față de lucrările confecționate de persoanele private de libertate.

Prezent la eveniment, Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a menționat: „Prin intermediul acestor acțiuni se dorește stimularea deținuților, aceștia avînd ocazia de a-și exersa talentul în crearea obiectelor de artă. Departamentul Instituțiilor Penitenciare din cadrul Ministerului Justiției dorește să comunice societății prin nenumărate activități cultura-artistice desfășurate atît în penitenciare, cît și în afara acestora, că persoanele din detenție sînt pregătite pentru a se încadra în societate după încheierea termenului de detenție. Mai mult, expoziția cu vînzări de astăzi, are un scop caritabil”.

Obiectele expuse au fost sfințite de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfințitul Vladimir, care a venit și cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenți.

Jumătate din banii adunați vor fi utilizați pentru acțiuni de caritate, iar cealaltă jumătate va fi transferată pe contul de peculiu al persoanelor private de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?