X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina vrea să amendeze companiile aeriene rusești pentru zboruri deasupra Crimeii

21 mai. 2015,, 10:45   Externe
3475 5
Foto: celmag.com
Cel mai mare număr de dosare Serviciul Aerian de Stat al Ucrainei a deschis împotriva companiilor „Aeroflot – rossiiskie avialinii”, „VIM-Avia” și „Transaero”, comunică UNIAN.

Serviciul Aerian de Stat al Ucrainei (SAS) intenționează să perceapă amenzi de la companiile aeriene rusești pentru zborurile efectuate deasupra teritoriului Crimeii, transmite agenția de știri UNIAH, cu referire la Ministerul Infrastructurii al Ucrainei.

După cum menționează agenția, SAS al Ucrainei deja a emis 3 mii 493 de hotărîri în legătură cu încălcarea spațiului aerian, în valoare totală de 475048 milioane de grivne. Cel mai mare număr de dosare a fost deschis împotriva companiilor aeriene „Aeroflot – rossiiskie avialinii”, „VIM-Avia” și „Transaero”.

După intrarea Crimeii în componența Federației Ruse, autoritățile aeriene ucrainene direcționează transportatorii aerieni, care anterior operau zboruri de tranzit deasupra Crimeii, în ocolire. În aprilie Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (Eurocontrol) a interzis transportatorilor europeni să zboare deasupra Crimeii, în special în aeroporturile Simferopolului (cod UKFF) și Sevastopolului (UKFB). Eurocontrolul a hotărît să respingă toate cererile de efectuare a curselor, în legătură cu recomandările corespunzătoare ale autorităților ucrainene. Totodată, Ministerul rus al Transporturilor menționează că zborurile deasupra Crimeii nu contravin regulilor ICAO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?