X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacţia lui Veaceslav Negruţa după ce a auzit sentinţa Judecătoriei sectorului Râşcani

20 mai. 2015,, 10:22   Societate
3632 4

Экс-министр финансов Негруца о своем приговоре: Это решение в духе молдавских судов
Foto: ipn.md

Fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii de la Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei, în cazul Pantelei Sandulachi. Negruţa a fost pedepsit pentru abuz în serviciu.

Veaceslav Negruţa spune că va contesta decizia judecătorilor la Curtea de Apel.

"E o decizie proastă şi e în stilul judecăţii din Republica Moldova. Am mai spus şi o să repet, mă consider nevinovat", a declarat fostul ministru.

Procurorii nu au luat, deocamdată, o hotărâre cu privire la decizia instanţei.

"Sentinţa pronunţată astăzi o vom studia. Vom studia motivele care au stat la baza condamnării după care ne vom expune asupra necesităţii de contestare sau de necontestare a acesteia", a menţionat procurorul anticorupţie Octavian Echimovschi.

Fostul ministrul al Finanţelor Veaceaslav Negruţa a fost pus sub învinuire în anul 2013. Asta după ce instituţia pe care o conducea a transferat 400.000 de euro pe numele fostului deputat Pantelei Sandulachi, drept prejudiciu moral.

Sandulachi a obţinut câştig de cauză după ce a atacat statul în judecată pentru tergiversarea examinării unor dosare în care era acuzat de falsificarea unor acte publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?