Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cine este omul de afaceri reţinut în dosarul BEM şi ce spun rudele învinuitului

18 mai. 2015,, 09:30   Societate
4106 0
Бизнесмен, взявший сомнительный кредит, помещен под домашний арест
Foto: mk.ru
Omul de afaceri Vladimir Belschi va sta 30 de zile în arest la domiciliu. El este învinuit că ar fi beneficiat de un credit neperformant în valoare de 2.800.000 de dolari de la Banca de Economii. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei.

Avocatul şi rudele învinuitului s-au arătat mulţumiţi de decizia instanţei.

"Nu considerăm că Belschi Veaceslav are tangenţă cu sustragerea masivă care a avut loc de la Banca de Economii", a declarat avocatul bărbatului..

Procurorii cer însă ca învinuitul să fie cercetat în izolatorul CNA. Ei spun că vor contesta decizia judecătorilor la Curtea de Apel.

"Considerăm că gravitatea pedepsei şi alte argumente invocate în demers ar fi trebuit să convingă instanţa să aplice măsura preventivă suv forma de arest", a explicat un procuror.

Potrivit Centrului Anticorupţie, în perioada 2009-2012, o firmă administrată de Vladimir Belschi ar fi beneficiat, alături de alte companii, de credite de peste 700 de milioane de lei de la Banca de Economii. Bunurile puse în gaj ar fi fost supraestimate de companiile de evaluare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?