Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Boțan: Platforma „DA” nu are nimic comun cu desfășurarea tricolorului în piață

15 mai. 2015,, 18:00   Politică
5207 4
Боцан: Платформа DA не имеет ничего общего с растягиванием триколора на площади
Foto: noi.md
Unul dintre liderii Platformei Civice „Dreptate și Adevăr”, politologul Igor Boțan a explicat pentru NOI.md că scopul Platformei „DA” este lupta cu corupția, nu susținerea unioniștilor sau pronunțarea împotriva rusofililor.

„Acțiunea în cadrul căreia urmează să fie desfășurat tricolorul românesc în Piața Marii Adunări Naționale (preconizată pentru sîmbătă, 16 mai – NOI.md) nu are nimic comun cu activitatea Platformei «DA»”, a spus Igor Boțan.

Potrivit activistului, „ar fi alogic, dacă am adera la această acțiune”. „Noi unificăm forțele societății pentru a lupta cu corupția, în timp ce ei dezbină societatea în baza ideii pe care o agreează puțină lume. Din cauza corupției, au de suferit și rusofilii, și românofilii, și chiar unioniștii”, a subliniat politologul.

Igor Boțan a explicat că Platforma „DA” și unioniștii au scopuri diferite.

„În cazul în care eu sau cineva dintre colegii mei din Platforma «DA» vor participa mîine la acțiunea unioniștilor în numele mișcării noastre, atunci adepții unirii cu Rusia, de exemplu, vor fi în drept să se aștepte că voi participa și la acțiunile lor”, a spus Boțan.

Totodată, politologul a menționat că nu vede nimic condamnabil în faptul dacă cineva dintre adepții Mișcării „DA” va participa în mod individual la acțiunea organizată de unioniști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?