X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Grigore Petrenco se va plînge la Curtea de la Strasbourg

14 mai. 2015,, 10:00   Politică
2724 2
Петренко пожалуется в ЕСПЧ из-за запрета вещания канала «Россия 24»
Foto: esp.md
Preşedintele Partidului "Casa Noastră Moldova" (Blocul Roşu), Grigore Petrenco, intenţionează să conteste la Curtea Europeană a Drepturilor Omului decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) privind interdicţia de a difuza în Republica Moldova postul TV "Rossia 24".

El a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "pentru miercuri se planifica şedinţa Curţii de Apel pe marginea acestui caz, dar nu a avut loc din cauza absenţei pîrîtului".

Petrenco a spus că "s-a adresat în judecată deoarece a fost încălcat dreptul locuitorilor Moldovei la vizionarea postului TV care le este pe plac".

Fostul comunist consideră că "oamenii au dreptul să decidă ce să vizioneze şi nu ţine de CCA care post de televiziune să fie difuzat în Moldova şi care nu".

"Interdicţia de difuzare a fost introdusă pînă pe 1 ianuarie 2015, iar acum sîntem aproape la mijlocul lui 2015 şi CCA nu a modificat decizia, fapt ce constituie o gravă încălcare a tuturor legilor posibile", a spus Petrenco.

Potrivit lui, "procesul de judecată în prima instanţă a fost pierdut, la Curtea de Apel deocamdată amînat, dar dacă decizia va fi în favoarea CCA, atunci vor urma adresări la instanţe superioare şi la CEDO, unde decizia, cu siguranţă va fi în favoarea oamenilor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?