Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu a fost premiată de Banca Mondială pentru Codul educației (FOTO)

13 mai. 2015,, 18:00   Societate
6047 4

Maia Sandu – cîștigătoarea premiului Băncii Mondiale pentru responsabilitate socială
Foto: noi.md

Ministrul Educației, Maia Sandu, este cîștigătoarea premiului pentru Leadership în Responsabilitate Socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernată de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA) – o inițiativă a Băncii Mondiale, informează NOI.md.

Premiul i-a fost acordat ca semn de recunoaștere a asumării unei abordări raționale și sistematice în eforturile de a îmbunătăți calitatea educației. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 12 mai curent la Washington DC și a fost găzduită de Sanjay Pradhan, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru leadership, învățare și inovare.

„Pe lîngă noul cod al educației recent adoptat, politica ministrului Maia Sandu este caracterizată de impunerea unor reguli stricte anti-copiat în timpul examenelor de bacalaureat, fapt ce a făcut-o erou național pentru mulți susținători din societate. Maia Sandu promovează implicarea și participarea ONG-urilor și cetățenilor în dezbaterile din educație, încurajînd rolul acestora în monitorizarea calității serviciilor educaționale”, se spune în comunicatul emis de Banca Mondială.

În cadrul evenimentului au fost premiați șapte lideri regionali, reprezentanți ai guvernelor și organizațiilor din societatea civilă. Distincțiile au fost acordate pentru contribuții remarcabile, influență și impact în domeniul responsabilizării sociale drept mijloc de eradicare a sărăciei și promovare a prosperității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?