Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De situaţia deplorabilă din Moldova sunt vinovate partidele aflate la guvernare în ultimii şase ani

13 mai. 2015,, 09:15   Societate
8603 4

Foto: abcnews.md

"De situaţia tristă din Moldova responsabile sunt partidele care guvernează republica în ultimii şase ani", a spus într-un interviu pentru Europa Liberă politologul Igor Boţan.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că principalele partide pro-guvernare din Moldova, din 2009, sunt Partidul Liberal Democrat şi cel Democrat.

Boţan a propus liderilor formaţiunilor, Marian Lupu şi Vlad Filat, câte o întrebare.

"Domnule Lupu, în acest an dumneavoastră aţi promis un miliard de dolari investiţii". Se epuizează jumătate de an, ar trebui să fi venit investiţii de jumătate de miliard de dolari. Nu a venit niciun dolar. Şi există un sondaj efectuat de o companie internaţională care spune că nici nu va veni, pentru că situaţia este deplorabilă. Domnului Vlad Filat pot să-i spun: "Domnule Vlad Filat, aveţi mandat din partea cetăţenilor să depuneţi cerere de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a spus Boţan.

Activistul consideră că membrii PDM şi PLDM trebuie să se convoace în congrese şi să discute rolul şi locul în situaţia actuală a domnilor Lupu şi Filat.

"Şi ei vor ajunge, probabil, la concluzia că aceşti lideri nu au făcut faţă lucrurilor. Doar au numit şefii instituţiilor de reglementare pe criterii politice. Deci, cine poartă responsabilitatea politică pentru ceea ce se întâmplă în Republica Moldova? Liderii acestor partide", a conchis Boţan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?