X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Guvernul Transnistriei a redus tarifele la gaze pentru unii consumatori

11 mai. 2015,, 17:30   Economie
7874 2
В Приднестровье снижен тариф на газ, но не для всех
Foto: zn.ua
Tarifele la gazele naturale pentru unele categorii de consumatori din Transnistria pentru al doilea trimestru au fost reduse prin decizia Guvernului autoproclamatei RMN. Decizia este condiţionată de faptul că în al doilea trimestru preţul livrat Moldovei (inclusiv Transnistriei) a fost redus cu 18% - de la $311 la $252,5 pentru o mie metri cubi, scrie agenția "Infotag".

În particular, "sub incidenţa documentului cad organizaţii ce produc mărfuri cu un volum de venit din vînzarea acesteia de cel puţin 70%, societăţi, precum şi obiecte de stat şi municipale, în care cota statului sau a autorităţilor municipale este de cel puţin 50%".

Pentru asemenea întreprinderi tariful s-a redus cu circa 11% - pînă la 2783,51 ruble ($250,7). De asemenea, a fost redus tariful şi pentru al doilea semestru, însă mai puţin. În plus, poate fi revizuit în funcție de preţul de livrare a gazelor ruseşti. Aceasta este a doua reducere a tarifelor de la începutul anului. Din 1 aprilie, pentru aceste categorii de întreprinderi serviciile de aprovizionare cu gaze naturale sau ieftinit cu $10.

Totodată, o serie de întreprinderi mari din regiune achită gazele la un tarif mai mic decît cel pentru populaţie. Aceasta în regiune se numeşte "sprijin de stat al întreprinderilor". La rîndul lor, întreprinderile beneficiare de reduceri se obligă să păstreze volumele producerii şi să nu reducă personalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?