X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoca: Memoria despre milioanele de victime ale acelui război este sfîntă și nu poate fi uitată

7 mai. 2015,, 12:15   Societate
4707 3
Киртока: Память о миллионах жертв той войны священна и не подлежит забвению
Foto: noi.md
Candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasile Chirtoca, a răspuns la cele mai acute întrebări puse de membrii clubului de presă „Rezonanța socială”, informează NOI.md.

Fiind întrebat de moderatorul clubului de presă, Artur Efremov, ce anume va marca pe 9 mai, Vasile Chirtoca a menționat că Ziua Marii Victorii este pentru el cea mai importantă sărbătoare.

„Nu am nimic împotriva Zilei Europei, însă memoria despre tatăl meu, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care a ajuns pînă la Berlin, despre bunicul meu, în a cărui cinste am fost numit și care nu s-a întors de la război, la fel ca și memoria despre milioanele de victime ale acelui război este sfîntă și nu poate fi uitată”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Referindu-se la panglica Sfîntului Gheorghe, candidatul la funcția de primar general, de asemenea, a expus o poziție foarte clară: „Am purtat acest simbol de nenumărate ori în anii precedenți și nu văd motive să schimb ceva în anul curent. Cu atît mai mult că panglica Sfîntului Gheorghe Biruitorul este nu doar un simbol al Marii Victorii asupra fascismului și a întregii oștiri ortodoxe. Este și un simbol al ocrotitorului Țării Moldovenești, Sfîntul Gheorghe. Steagul cu chipul Sfîntului Gheorghe este recunoscut drept unul dintre cele mai vechi dintre cele care se păstrează în mănăstirile din Moldova”, a spus Vasile Chirtoca.

Fiind întrebat de ce candidează la funcția de primar general al Chișinăului, Vasile Chirtoca a răspuns: „Nu consider că cineva într-adevăr crede că doresc să devin primar de Chișinău pentru a cîștiga bani. Aceste temeri sînt total nefondate. Voi întreprinde toate măsurile pentru ca niciun funcționar municipal să nu aibă posibilitatea de a folosi banii din bugetul orășenesc în scopuri personale”, a declarat Vasile Chirtoca.

Activitatea lui Vasile Chirtoca în calitate de primar general se va axa pe dezvoltarea administrării orașului, infrastructurii transportului, ecologiei capitalei, bunăstării și susținerii sociale a locuitorilor Chișinăului. „Iubesc nespus de mult orașul nostru. Însă acum sînt nevoit să constat că în oraș în genere nu există probleme soluționate. Totodată, sînt convins că toate problemele capitalei pot fi rezolvate și eu știu cum se poate realiza acest obiectiv”, a spus Vasile Chirtoca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?