Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Blocul electoral condus de Leancă a rămas fără un partid

6 mai. 2015,, 16:46   Politică
6353 1

Избирательный блок Лянкэ лишился одной партии
Foto: politics.md

Partidul „Democraţia Acasă” va participa pe cont propriu la alegerile locale din 14 iunie, și nu pe lista blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, condus de Iurie Leancă. Anunțul a fost făcut de politician astăzi, informează NOI.md.

Leancă nu exclude că decizia liderului partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, de a se retrage din blocul politic creat recent a fost influențată de anumite grupuri de interese. „E o decizie pe care, chiar dacă nu o înţeleg, o respect, aşa cum este firesc. Mi-am exprimat şi în discuţia cu liderul acestui partid speranţa că decizia lui este una strict de ordin politic şi nu a încercat cineva să facă presiuni asupra lui”.

„Eu înţeleg bine cît de mare este interesul unora ca noi să nu putem participa în alegeri, mai ales după ultimele sondaje de opinie, însă noi vom fi în acest scrutin şi vom trece peste toate obstacolele. Cei care cred că se pot menţine la putere prin blocarea participării noastre în alegeri, vor avea răspunsul pe care îl merită pe data de 14 iunie”, a comentat Leancă.

Fostul premier a mai menționat că în viitor un alt partid extraparlamentar s-ar putea alătura blocului său politic pentru a participa la alegerilor locale.

Precizăm că blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova” a fost constituit inițial din echipa fostului premier și alte trei formațiuni: Mișcarea Acțiunea Democratică, condusă de Mihai Godea, partidul „Democrația Acasă” și Partidul Liberal Reformator, condus de Ion Hadârcă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?