X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Cei implicați în falsificarea actelor de studii ale premierului vor fi demiși

6 mai. 2015,, 16:25   Societate
1690 0

Foto: noi.md

Dacă se va adeveri că actele de studii ale premierului Chiril Gaburici au fost falsificate și că în această fărădelege au fost implicați funcționari din sistemul educației, aceștia vor fi demiși. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing, de ministrul Educației, Maia Sandu, informează NOI.md.

Ministrul a precizat că va lua o decizie pe marginea acestui caz, după ce va primi o confirmare de la Procuratura Generală cu privire la falsificarea actelor.

„Din ceea ce am văzut eu, în scrisoarea Procuraturii se spune că există o bănuială privind falsificarea. Trebuie să așteptăm un răspuns definitiv, după care, dacă se va constata că o instituție de învățămînt din subordinea Ministerului este implicată în emiterea unui act fals, atunci evident că vor urma și consecințe, evident că aceste persoane vor fi sancționate sau demise, dacă mai activează în sistemul educațional”, a punctat Sandu.

Reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că există o bănuială rezonabilă că în diploma de 11 clase, eliberată de Gimnaziul nr. 8 „Ștefan cel Mare” din Chișinău, pe numele lui Chiril Gaburici, au fost introduse date false.

Mai mult, Procuratura a dispus începerea urmării penale pe faptul folosirii documentelor oficiale false. Informația se conține în scrisoarea de răspuns expediată deputatului Valeriu Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?