Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat: Politizarea informațiilor prezentate de „Kroll” va îngreuna investigația

5 mai. 2015,, 16:00   Politică
4597 5

Filat: Politizarea informațiilor prezentate de „Kroll” va îngreuna investigația
Foto: noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că, în urma publicării raportului întocmit de „Kroll”, instituțiile statului trebuie lăsate să-și facă datoria. Potrivit politicianului, politizarea acestui subiect va împiedica buna desfășurare a anchetei în acest caz, notează NOI.md.

„Am solicitat încă de la început publicarea raportului «Kroll» de către autorități, desigur în acord cu agenția care l-a întocmit, așa cum o impune de altfel și contractul. Informarea cetățenilor o consider un pas clar spre normalitate. Următorul este ca instituțiile statului să fie lăsate să își facă datoria, cu maximă transparență”, se arată într-un mesaj semnat de Vlad Filat.

Potrivit liberal-democratului, desecretizarea raportului a fost o măsură absolut necesară, pentru a evita suspiciunile și speculațiile politice. Cu toate acestea, deputatul a atenționat că „politizarea acestui subiect va îngreuna desfășurarea corectă și imparțială a anchetei, pe care toți ne-o dorim încheiată cît mai curînd”.

Precizăm că Andrian Candu a făcut public ieri raportul companiei „Kroll”, cu privire la situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Procurorii anticorupție au precizat deja că informațiile prezentate în raport nu pot servi drept probe în procesul penal, dar constituie un reper important pentru organele de anchetă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?