Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Moldova continuă reabilitarea drumurilor (VIDEO)

5 mai. 2015,, 13:15   Economie
3899 1
Восстановление молдавских автодорог продолжается
Foto: noi.md
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, și șeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova, Julia Otto, au semnat marți, 5 mai, acordul privind lansarea etapei a patra a proiectului „Reabilitarea drumurilor în Moldova”, informează NOI.md.

Documentul a fost semnat în prezența șefului Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola. În cadrul acestei etape a proiectului, care urmează să fie implementată timp de doi ani, Moldova va beneficia de un grant în mărime de 15 milioane de euro.

Mijloacele primite de la BERD vor fi folosite pentru construcția a două drumuri de ocolire – în raionul Vulcănești și lîngă satul Bahmut din raionul Călărași. Lungimea totală a drumurilor reabilitate va constitui 14,5 km.

În opinia reprezentantei BERD Julia Otto, construcția drumurilor noi este avantajoasă nu doar locuitorilor țării noastre, ci și agenților economici străini. Julia Otto a subliniat că acest lucru este foarte important, avînd în vedere că Moldova are hotar comun cu Uniunea Europeană.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat că agenții economici care urmează să construiască aceste două drumuri vor fi desemnați pînă în toamna acestui an, iar lucrările vor fi încheiate pînă la sfîrșitul anului 2017. Ministrul s-a pronunțat, de asemenea, pentru continuarea cooperării cu UE și BERD în domeniul extinderii infrastructurii drumurilor din Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?