Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Leancă: Sper că improvizația politică de la guvernare va dispărea

28 apr. 2015,, 13:31   Politică
4391 4

Leancă: Sper că improvizația politică de la guvernare va dispărea
Foto: gagauzmedia.md

La un an de la abolirea regimului de vize cu UE, fostul premier Iurie Leancă și-a exprimat speranța că această realizare, de rînd cu semnarea Acordului de asociere, nu vor fi singurele succese ale Republicii Moldova. Politicianul a reiterat că, pentru a asigura parcursul european al țării, la putere trebuie să acceadă o coaliție cinstită, informează NOI.md.

„Cei care se fac vinovați de blocarea drumului nostru spre Europa, să răspundă în fața cetățenilor. Îmi doresc ca liberalizarea vizelor și semnarea Acordului de Asociere cu UE să nu rămînă singurele succese cu care Moldova se va lăuda în următorii ani! Sper ca în termenul cel mai scurt să revenim în mod real pe calea europeană, iar această improvizație politică de la guvernare să dispară și să lase locul unei coaliții cinstite, între forțe proeuropene reale, cu interese comune, legate de reformarea statului și democratizarea lui”, a menționat Leancă.

Potrivit fostului premier, liberalizarea vizelor este o dovadă că în Republica Moldova se pot face lucruri bune, „atunci cînd se dorește, cînd preocuparea este legată de viitorul țării, și nu de interesele unor persoane sau grupări politice”.

„Liberi în Europa circulă toți cetățenii, indiferent de orientarea lor politică, lucru care mă bucură foarte tare și mă determină să cred că prin rezultate de acest gen vom reușisă creștem și mai mult încrederea oamenilor în viitorul nostru european”, a punctat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?