X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Către 9 mai va avea loc reînhumarea rămășițelor ostașilor Armatei Roșii la Capul de pod Șerpeni

28 apr. 2015,, 14:15   Societate
3561 0

К 9 мая состоится перезахоронение останков воинов Красной армии на Шерпенском плацдарме
Foto: vk.com

În ajunul aniversării a 70-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în cimitirul de lîngă Memorialul „Capul de pod Șerpeni” va avea loc reînhumarea rămășițelor ostașilor sovietici care au murit în luptele pentru eliberarea teritoriului Moldovei de sub ocupația fascistă. Informația a fost comunicată pentru studioul „Sputnik-Moldova” de către conducătorul Clubului Istorico-Patriotic Rus, Alexei Petrovici.

„Pe 7 mai, la Memorialul Șerpeni va avea loc ceremonia de reînhumare a rămășițelor a 18 ostași sovietici, care au fost găsite în cadrul expedițiilor de căutare din toamna anului 2014 și primăvara anului curent. Expedițiile s-au desfășurat pe teritoriul fostului cap de pod Șerpeni, în regiunea satelor Speia, Șerpeni și Puhăceni din raionul Anenii Noi”, a menționat Petrovici.

Pînă la 9 mai, organizatorii planifică în cadrul proiectului „Un pas spre victorie” să instaleze plăci comemorative cu numele ostașilor căzuți pe acest teritoriu. Aceste date au fost precizate în cadrul acțiunilor de căutare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?