Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Tusk despre Gaburici: Posibil, e cel mai promițător politician din Europa

28 apr. 2015,, 13:13   Politică
6008 8

Tusk despre Gaburici: Posibil, e cel mai promițător politician din Europa
Foto: newsmaker.md

„Republica Moldova este pe calea ce bună, nu am niciun dubiu”, a declarat astăzi președintele Consiliului UE, Donald Tusk, în urma ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. Oficialul a participat la eveniment alături de premierul Chiril Gaburici, notează NOI.md.

Întrebat dacă lipsa unei majorități parlamentare clare afectează cumva procesul de integrare europeană a Moldovei, Donald Tusk a sugerat că acest lucru nu îngrijorează Bruxellesul în mod deosebit. Demnitarul a precizat că Republica Moldova rămîne cel mai promițător partener al UE în procesul de asociere și a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Chiril Gaburici.

„Știu că pentru fostul premier a fost important să existe o majoritate parlamentară, într-o perioadă atît de dificilă precum avem astăzi, dar, de fapt, noi la Bruxelles apreciem eforturile depuse în vederea asigurării stabilității politice în Moldova. Domnul premier este, posibil, cel mai promițător politician din Europa – tînăr, determinat, curajos. Avem nevoie de politicieni curajoși în această perioadă. Toate acestea ne arată că Moldova este pe calea cea bună, nu am niciun dubiu”, a explicat Tusk.

Președintele Consiliului UE a ținut să precizeze că susținerea perspectivei europene a Moldovei este mult mai largă decît la nivelul coaliției parlamentare existente. „Aveți prieteni în Europa, este un lucru important. Puteți fi siguri că eu personal și comunitatea europeană vom fi consecvenți și loiali față de țara voastră”, a punctat Donald Tusk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?