X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Turcia: Erdogan critică Germania, Franța și Rusia pentru că au recunoscut genocidul armean

26 apr. 2015,, 21:30   Externe
4987 1

Foto: podrobnosti.ua

Recunoașterea de către Germania, Franța și Rusia a genocidului armean a stârnit nemulțumirea Turciei. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că Turcia nu va primi lecții de istorie de la europeni.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a criticat Germania, Franța și Germania pentru că au recunoscut genocidul săvârșit de autoritățile turce contra armenilor din Imperiul Otoman. „Ultimele ţări care ar trebui să vorbească despre genocid sunt Germania, Rusia şi Franţa. Ele trebuie să cureţe petele de pe propriile lor istorii”, a remarcat liderul turc. El a mai spus că Ankara nu are nevoie de sfaturile europenilor. „Hei, Uniune Europeană, nu avem nevoie de opiniile voastre, păstraţi-le pentru voi”, a afirmat, sfidător, Erdogan.

Germania, Franța și Rusia se află printre țările care au recunoscut genocidul armean, informează Mediafax. Autoritățile turce neagă că au urmărit exterminarea programatică a minorității armene. Aproximativ 1,5 milioane de armeni au fost uciși în perioada 1915-1917.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?