Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Statuia Libertăţii din New York, evacuată în urma unei ameninţări false cu bombă

26 apr. 2015,, 01:00   Externe
5183 1

Foto: antena3.ro

Sute de turişti au fost evacuaţi de la Statuia Libertăţii şi de pe Insula Libertăţii din New York, în urma unei ameninţări cu bombă, care ulterior s-a dovedit a fi falsă, relatează BBC News Online.

"Vor arunca în aer Statuia Libertăţii", a anunţat o persoană care a sunat la numărul de urgenţă 911, potrivit autorităţilor americane.

Poliţia federală a mobilizat echipe cu câini special antrenaţi care au descoperit "o zonă de interes" la baza statuii, după care insula a fost evacuată. În urma verificărilor, zona a fost declarată sigură.

Departamentul de pompieri a anunţat că a fost contactat la ora locală 12.57 (19.57, ora României) pentru a investiga un "pachet suspect".

Statue Cruises, care organizează excursii la Monumentul Naţional Statuia Libertăţii şi pe Insula Ellis, a afirmat că circulaţia feriboturilor a fost oprită după ce oficialii au descoperit un pachet suspect pe Insula Libertăţii.

Karen Mason, în vârstă de 68 de ani, din Cincinnati, Ohio, a declarat că tocmai urcase la bordul unei ambarcaţiuni pe Insula Ellis, la ora 12.40 (19.40, ora României). "Dintr-o dată, au spus 'Debarcarea, debarcarea. Trebuie să evacuăm nava'", a precizat ea. "Am văzut elicoptere şi am ştiut că ceva se întâmplă", a adăugat femeia.

Statuia Libertăţii a fost un cadou făcut de Franţa Statelor Unite în 1886, în semn de recunoaştere a prieteniei dintre cele două ţări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?