X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Este posibil ca suspecții de legături cu al-Qaida arestați în Italia să fi plănuit un atentat asupra Vaticanului

24 apr. 2015,, 21:00   Externe
3782 2

Foto: agerpres.ro

Suspecții de terorism arestați vineri în Italia este posibil să fi plănuit un atac asupra Vaticanului, a declarat vineri unul dintre procurorii care conduce investigația, relatează Reuters.

Procurorul șef din Cagliari, Mauro Mura, le-a declarat reporterilor că, pe lângă plănuirea unor atacuri în Pakistan și Afganistan, este posibil ca suspecții să fi avut drept scop și lovirea Vaticanului.

Așa rezultă din interceptările făcute de-a lungul anilor și care au dezvăluit că suspecții vorbeau despre un posibil atentat la Vatican în martie 2010, când pe teritoriul italian se afla un presupus atentator sinucigaș de origine pakistaneză, a explicat Mura, citat de EFE. Mura a insistat că nu exista încă un plan bine pus la punct al atentatului, ci suspecții doar vorbeau despre o astfel de ipoteză.

O serie de raiduri din Italia au vizat vineri 18 persoane suspectate de legături cu Al-Qaida, a anunțat poliția anterior.

Unii dintre ei au fost arestați în Italia, inclusiv persoana suspectată că ar fi liderul spiritual al grupului, dar în privința altora se crede că au părăsit țara, scrie Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?