Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Renato Usatîi la Pervîi Kanal: Ucrainenii soluționează problema vizelor prin căsătorii fictive cu moldovence (VIDEO)

24 apr. 2015,, 18:40   Societate
8455 5

Усатый: «Украинцы «входят» в Евросоюз, фиктивно женясь на молдаванках!»
Foto: youtube.com

Liderul Partidului Nostru a vorbit despre problema migrației ilegale la emisiunea „Vremea pokajet“ la Pervîi Kanal.

Invitații și experții prezenți în studiou au discutat despre una dintre dintre cele mai actuale probleme internaționale — fenomenul migrației ilegale, dar și despre una dintre cele mai recente declarații ale premierului ucrainean Arseni Iațeniuk, care le-a propus locuitorilor Africii de Nord și Orientului Apropiat, care vor să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, să se stabilească cu traiul în Ucraina. Iațeniuk este convins că Europa poate fi astfel salvată de refugiați, iar Ucraina va avea în schimb forțe de muncă. Renato Usatîi a făcut o adresare către Iațeniuk în acest sens.

„Ca și cetățean al Republicii Moldova urmăresc tot ce se întâmplă în țara vecină și văd cum autoritățile ucrainene soluționează problema liberalizării regimului de vize pentru cetățeni. În Moldova crește numărul de nunți până la 500-1000 pe săptămână. Iar aceste căsătorii sunt fictive. Ucrainenii devin cetățeni moldoveni pentru a ajunge în Europa, având în vedere că noi avem regim liberalizat de vize cu UE. Am o rugăminte către domnul Iațeniuk în acest sens, noi încă nu ne putem clarifica cu mirii și miresele ucrainene, dar ce se va întâmpla atunci când li se vor alătura și mirii africani?“, — l-a întrebat Usatîi pe premierul ucrainean, în direct, la Pervîi Kanal.

Usatîi nu exclude faptul că prin astfel de declarații Iațeniuk urmărește alte scopuri.

„În prezent nimeni nu vrea să fie soldat ucrainean nici pentru 1000 de dolari pe lună, iar aici au venit au primit 100 de dolari și merg să lupte în război“ — a comentat declarația lui Iațeniuk de a face în Ucraina o colonie de migranți nedoriți de Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?