Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Au fost desemnați cîștigătorii concursului „Tinerele talente ale Moldovei” (VIDEO)

24 apr. 2015,, 18:00   Societate
4577 1

Определены победители конкурса «Молодые таланты Молдовы» (ВИДЕО)
Foto: noi.md

În incinta Ambasadei Ungariei la Chișinău, au fost desemnați și premiați cîștigătorii concursului „Tinerele talente ale Moldovei”, organizat de Ambasadă și salonul „Artsuvenir”, informează NOI.md.

Concursul a fost destinat tinerilor pictori din întreaga țară, inclusiv din Transnistria, care și-au prezentat lucrările în cadrul unei expoziții vernisatepe 30 martie. Au participat peste o sută de tineri, dar în urma unor preselecții au intrat în bătălia pentru premiul mare numai 35, cu peste 90 de lucrări.

„Scopul acestui concurs a fost de a prezenta publicului larg cît se poate de mulți artiști plastici din Moldova și susținerea acestor tineri talentați pentru a avea posibilitatea de prezentare a lucrărilor lor”, a declarat Mátyás Szilágyi, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

Membrul juriului, pictorul Veaceslav Ignatenco a menționat că este „foarte bine că foarte mulți tineri talentați, viitori pictori au răspuns acestei propuneri. Susținerea Ambasadei Ungariei este una însemnată. Mi-aș dori pe viitor să se organizeze o expoziție de primăvară tradițională, ca să se știe deja că la începutul anului are loc expoziția tinerilor pictori”.

În final au fost aleși trei cîștigători, care au beneficiat de o diplomă onorifică, premii din partea Salonului „Artsuvenir” și premii din partea Ambasadei Ungariei. Pe locul III s-a calificat Dorina Grigor, originară din Nisporeni, cu lucrarea sa „Credință”; pe locul doi – Dmitri Șibaev din Chișinău, cu lucrarea „Munții retezați”. Premiul mare i-a revenit Mireanei Hmelințkaia și lucrării sale „Merele”.

Pe lîngă premii și diplome, cîștigătorii au beneficiat și de premii bănești în valoare de 1000 de lei (locul III), 1500 de lei (locul II), și 2000 de lei (locul I).



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?