Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Baghirov: Mă așez pe mal și încep să aștept

24 apr. 2015,, 15:15   Politică
4230 5
Багиров: Сажусь на берег и начинаю ждать
Foto: facebook.com
„Problema constă în aceea că cei care au comandat acea lovitură de stat acum se află la putere, de aceea eu așa și voi rămîne unicul condamnat în acest caz. Însă nimeni nu este veșnic. Nu sînt veșnici nici ei. Mă așez pe mal și încep să aștept”, a scris vineri pe pagina sa de pe Facebook scriitorul și bloggerul rus Eduard Baghirov. Astfel Baghirov a comentat decizia pronunțată astăzi de Judecătoria Buiucani, care l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru organizarea tulburărilor în masă la Chișinău, în aprilie 2009, informează NOI.md.

„Instanța de la Chișinău m-a condamnat astăzi la 5 ani de închisoare pentru «organizarea și gestionarea» loviturii de stat din anul 2009, din Moldova. Amintesc că Interpolul a calificat acest dosar ca fiind unul politic și demult a radiat numele meu din lista celor anunțați în căutare. De aceea nu mai este nimic de comentat în acest caz, or, dosarul politic este dosar politic: au putut să mă condamne și la 15 ani, și la 25 sau 35 de ani, ce contează? Da, nu voi putea deocamdată merge în Moldova. Îmi pare rău, or, am sentimente deosebite pentru această țară”, a scris Eduard Baghirov.

Anterior unele instituții mass-media au anunțat că Baghirov nu intenționează să conteste decizia instanței de judecată moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?