X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cel puţin un mort într-un atac armat comis la o filială a partidului de guvernămînt din Turcia

24 apr. 2015,, 14:10   Externe
3002 1

Foto: agerpres.ro

Cel puţin o persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce un bărbat a deschis focul, joi după-amiază, la o filială a Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) din sud-estul Turciei.

Atacul a avut loc la sediul AKP din oraşul Batman, situat în regiunea Anatolia (sud-estul Turciei), informează ziarul Hurriyet.

Un bărbat a deschis focul în interiorul sediului partidului de guvernămînt, omorîndu-l pe Abit Nasiroğlu, fiul fostului deputat Nezir Nasıroğlu. O altă persoană a fost rănită, fiind transportată în stare gravă la spital.

Autorul atacului a fost capturat de serviciile de securitate turce.

Numeroase incidente de securitate au avut loc în Turcia în contextul apropierii scrutinului legislativ programat pe 7 iunie.

În urmă cu cîteva zile, persoane înarmate au atacat sediul Partidului Popular Democrat din Ankara.

Două persoane au deschis focul, pe 1 aprilie, spre sediul central al Poliţiei din Istanbul, unul dintre agresori fiind împuşcat mortal de autorităţi. Cu cîteva ore înainte, membri ai mişcării marxiste Frontul Revoluţionar al Eliberării Poporului (DHKP-C) omorîseră un procuror într-o instanţă din Istanbul, după care fuseseră împuşcaţi mortal de forţele speciale. Într-un alt incident, un bărbat înarmat fusese reţinut după ce pătrunsese în sediul din Istanbul al Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP, aflat la guvernare).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?