Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Șeful SFM al Rusiei a menționat pasivitatea inexplicabilă a funcționarilor moldoveni responsabili pentru migrație

24 apr. 2015,, 14:15   Politică
9220 6
Глава ФМС России отметил непонятную пассивность миграционных чиновников Молдовы
Foto: interfax.ru
Konstantin Romodanovski, conducător al Serviciului Federal Migrație al Federației Ruse, a menționat că lipsa reprezentanților instituțiilor de profil din Moldova la ședința Consiliului șefilor organelor de migrație ale țărilor CSI, care a avut loc pe 15 aprilie, la Moscova, este „un fenomen enervant care nu contribuie la soluționarea problemelor de migrație” , comunică Interfax. Totodată, Romodanovski a relatat că s-a întîlnit cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și a convenit cu ea asupra unui șir de facilități, relatează NOI.md.

Konstantin Romodanovski a menționat că Moldova a fost admisă la lucrările Consiliului șefilor organelor de migrație ale țărilor CSI în calitate de observator. Însă la cea de-a 17-a ședință a acestui organ, care a avut loc la Moscova pe 15 aprilie, reprezentanții Moldovei au lipsit. Șeful SFM al Rusiei a calificat acest fapt drept un fenomen enervant care nu contribuie la soluționarea problemelor de migrație.

„Apare întrebarea, - a spus Romodanovki, - în această țară nu mai există Serviciul Migrație sau din ea migranții nu mai vin la noi? Vin”. El a mai menționat că Serviciul Migrație al Rusiei colaborează cu Moldova în format bilateral, însă poziția reprezentanților moldoveni este insuficient de activă.

„Ușile noastre sînt deschise, mingea e pe partea partenerilor, a specificat Romodanovski. – Am multe rezerve față de opinia că toți migranții din Moldova vor merge la muncă în Europa. Principala platformă pentru munca moldovenilor va rămîne Rusia”.

De asemenea, Konstantin Romodanovski a spus că în cadrul întrevederii cu bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, care a avut loc la 22 aprilie, s-a discutat despre posibilitatea acordării asistenței locuitorilor autonomiei în soluționarea problemelor de migrație în direcția rusească.

„În primul rînd vom examina solicitările ce țin de revizuirea hotărîrilor privind interzicerea intrării în Rusia. De asemenea, a fost coordonată activitatea organelor puterii ale Găgăuziei cu structurile noastre, responsabile pentru eliberarea patentelor pentru muncă”, a relatat șeful SFM al FR Romodanovski.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?