X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Instanța de judecată a anulat înregistrarea Partidului Comunist Reformator

24 apr. 2015,, 13:00   Politică
3856 0
Суд аннулировал регистрацию Компартии реформаторов
Foto: diez.md
Judecătoria sectorului Buiucani din capitală a anulat vineri hotărîrea privind înregistrarea în anul 2014 la Ministerul Justiției a Partidului Comunist Reformator (PCR), a statutului și simbolicii acestuia.

Juristul Partidului Comuniștilor (PCRM) Alina Palii a comunicat agenției Infotag că reclamația împotriva comuniștilor reformatori a fost depusă încă pînă la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, însă instanța doar acum a adoptat hotărîrea.

„În pofida faptului că Judecătoria a suspendat temporar procesul privind înregistrarea PCR, acesta totuși a participat la alegeri, fapt ce ridică anumite întrebări privind competența unui șir de angajați ai Comisiei Electorale Centrale și Ministerului Justiției. Mai mult, noi am depistat că reformatorii au depus la Ministerul Justiției documente falsificate, iar pentru aceasta ei trebuie să suporte sancțiunile prevăzute de normele penale”, a spus ea.

Juristul a menționat că în organele de conducere ale PCR au figurat doar persoane care la momentul depunerii documentelor erau plecați din viață, însă Ministerul nu a acordat nicio importanță acestui fapt.

„Noi intenționăm să-i dăm în judecată pe angajații Ministerului Justiției și așa-numita conducere a PCR. Ei au falsificat documentele și trebuie sancționați. Totodată, noi vom contesta acțiunile CEC-ului, care, în pofida hotărîrii instanței, a refuzat să-i elimine pe comuniștii reformatori din cursa electorală”, a spus Palii.

Potrivit legislației, PCR are 30 de zile pentru a contesta hotărîrea judecătoriei la Curtea de Apel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?