X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul moldovean a participat la Summitul Păcii

24 apr. 2015,, 12:30   Politică
2611 0
Габурич принял участие в Саммите мира
Foto: rtr.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici a participat la Summitul Păcii la Istanbul şi a avut o serie de întîlniri cu liderii altor state. Summitul Păcii este desfăşurat în memoria războiului de 100 de ani din Canakkale, informează agenţia "Infotag" cu referire la Biroul relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul summitului Gaburici a avut întîlniri scurte cu prim-ministrul Turciei, Ahmet Davutoglu, al României, Victor Ponta, al Noii Zeelande, John Kay, cu ministrul Apărării al Georgiei, Mindia Janelidze, directorul Programului ONU pentru dezvoltare, Helen Clark.

În cadrul vizitei în Turcia, Chiril Gaburici s-a întrunit cu membrii Consiliului pentru relaţii economice externe, dar şi cu cei ai Consiliului oamenilor de afaceri Turcia-Moldova, cu reprezentanţii Asociaţiei Băncilor Turciei, precum şi cu conducerea conglomeratului industrial Koc Holding. Premierul a discutat cu oamenii de afaceri aspecte ce ţin de atragerea investiţiilor străine în economia Moldovei, în particular, în agricultură, industria alimentară, sectorul bancar şi în energetică. Conducerea Koc Holding a menţionat că va studia cererea şi oferta pieţei moldoveneşti, pentru a defini direcţiile ce reprezintă interes pentru holding.

"Odată cu punerea în aplicare a Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova şi Turcia, schimburile comerciale şi investiţionale între cele două state se vor intensifica", a spus Gaburici, menţionînd participarea companiilor turce la proiectele sociale şi de modernizare a Republicii Moldova.

Turcia ocupă locul cinci în lista partenerilor comerciali ai Moldovei și locul zece în lista statelor investitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?