X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pînă la 1 mai Parlamentul va desfăşura trei şedinţe plenare

24 apr. 2015,, 12:15   Politică
2789 1
До 1 мая парламент проведет три пленарных заседания
Foto: allmoldova.com
Pînă la 1 mai, săptămîna viitoare, Parlamentul va desfăşura trei şedinţe plenare. Potrivit agenţiei "Infotag", Serviciul de presă al Parlamentului a comunicat că asemenea decizie a luat ieri Biroul permanent.

Luni, 27 aprilie, va avea loc o şedinţă solemnă cu prilejul a 25 de ani de la aprobarea drapelului de stat. Miercuri şi joi, 29 şi 30 aprilie, deputaţii vor desfăşura şedinţe ordinare ale Parlamentului.

Ieri preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a desfăşurat o şedinţă de lucru cu participarea preşedinţilor comisiilor permanente. Conform comunicatului, discuţiile au vizat organizarea eficientă a activităţii în cadrul Parlamentului, precum şi proiectele de acte legislative aflate pe agenda parlamentară. Andrian Candu a solicitat preşedinţilor de comisii să examineze actualitatea proiectelor de legi rămase din legislaturile anterioare pentru a propune plenului Parlamentului o listă a actelor legislative ce urmează a fi respinse.

"Trebuie să obţinem sporirea eficienţei activităţii Parlamentului. Nu este exclus că Regulamentul Parlamentului ar putea fi modificat pînă la sfîrşitul sesiunii curente de primăvară pentru a fi asigurate modalităţi de lucru eficiente în activitatea parlamentară", a spus spicherul, adăugînd că pe agenda de lucru a comisiilor parlamentare se află în prezent 173 de proiecte de acte legislative spre examinare şi 2 legi spre reexaminare.

Între-timp, mulţi analişti menţionează că actualul Parlament este cel mai ineficient din toată perioada de activitate a legislatorilor moldoveni. Astfel, din momentul alegerii pe 30 noiembrie 2014, Parlamentul a desfăşurat 13 şedinţe: una în decembrie, două în ianuarie, patru în februarie, şi cîte trei în martie şi aprilie. Dintre acestea şase şedinţe aveau caracter organizaţional şi au fost dedicate formării organelor puterii şi structurilor Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?