X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Sandu: Instituțiile din această țară sînt în comă profundă

24 apr. 2015,, 10:43   Politică
2814 7

Sandu: Instituțiile din această țară sînt în comă profundă
Foto: noi.md

Ministrul Educației, Maia Sandu, susține că actuala guvernare are probleme grave de credibilitate, după ce, în ultimele luni, a admis o serie de abateri, care au bulversat societatea. În cadrul unei emisiuni la TV7, Sandu a recunoscut că a făcut un compromis atunci cînd a acceptat să facă parte din executiv și nu exclude că, dacă lucrurile vor merge prea departe, ar putea renunța la funcția deținută, informează NOI.md.

„Problemele care se întîmplă în această țară nu sînt de azi și nu de ieri, inclusiv furtul de la BEM și alte probleme. Se întîmplă din cauza faptului că noi nu avem instituții în această țară. Ca acest furt să fi fost posibil, trebuia ca toate instituțiile statului să fie în comă profundă”, a punctat Maia Sandu.

În opinia ministrului, nu guvernul poartă responsabilitate pentru fărădelegile din sistemul bancar, ci guvernarea per ansamblu, partidele din spatele cabinetului de miniștri. Potrivit Maiei Sandu, executivul are pîrghii limitate de intervenție în asemenea cazuri, cele mai în măsură instituții fiind organele de drept, care, în opinia ei, sînt controlate politic.

„Cred că acest furt atîrnă ca o piatră de moară de gîtul acestei guvernări. Orice ar face guvernarea, atît timp cît nu există garanții din partea guvernanților că cei vinovați vor fi sancționați și că banii, cel puțin o bună parte, vor fi recuperați, atît timp acest guvern va avea o problemă serioasă de credibilitate”, a spus Sandu.

Funcționara a admis că imaginea sa de persoană publică a fost afectată, după ce a acceptat să facă parte dintr-un guvern învestit cu votul comuniștilor. Cu toate acestea, Maia Sandu a explicat că reformarea sistemului educațional constituie pentru ea o prioritate.

„Îmi dau seama că imaginea mea suferă. Dacă eram atît de preocupată de imaginea mea, probabil că nici nu acceptam să vin în acest guvern. Am făcut un compromis atunci. În momentul în care o să înțeleg că nu există nici un angajament în acest guvern pentru clarificarea lucrurilor în cazul BEM, dacă în 2-3 luni nu se mișcă ancheta, atunci îmi voi face concluziile și voi lua deciziile care se impun”, a menționat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?