Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Liderul cecen Ramzan Kadirov a declarat că este dispus să demisioneze

24 apr. 2015,, 11:30   Externe
6390 5

Foto: obozrevatel.ua

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov a declarat că este dispus să demisioneze din postul său, dacă este necesar.

"Sînt un soldat al Comandantului Suprem - citează cuvintele lui Kadîrov agenția RIA Novosti. Dacă voi primi ordin, îl voi îndeplini sută la sută. Dacă va fi nevoie să plec, voi pleca, sînt gata să-mi dau și viața".

Amintim că, liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut joi trupelor să tragă pentru a ucide "în orice soldat rus care se află pe teritoriul republicii fără autorizație” Ministerul rus de Interne a răspuns că solicitarea lui Kadirov este "inacceptabilă".

"Anunț oficial că dacă, fără autorizație, (un soldat) se află pe teritoriul vostru, puțin contează dacă vine de la Moscova sau din Stravropol: trageți pentru a ucide. Trebuie să ne ia in considerare", a spus liderul cecen, într-un videoclip difuzat de televiziunea locală, Groznii TV, conform AFP, citată de dcnews.ro.

Conform site-ului rus top.rbc.ru, Ministerul rus de Interne a calificat declarațiile lui Kadîrov drept "inacceptabile". În schimb, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că a luat cunoștință de afirmațiile liderului cecen, dar a refuzat să le comenteze.

"Noi nu avem dreptul să părăsim teritoriul pentru a efectua operațiuni antiteroriste împotriva extremiștilor în Ingusetia (republică vecină din Caucazul rus - n.r.). Dacă sînteți stapanii teritoriului vostru, atunci trebuie să-l supravegheați", a continuat el.

Vladimir Putin a candidat prima oară la președinția Rusiei în 2000, cînd a spus că misiunea sa "istorică" este să rezolve situația din Caucazul de Nord. Prin urmare, Putin a dirijat al doilea război cu Cecenia, după tentativa eșuată de a supune republica în 1994-1996.

Pentru a pune capăt luptelor din Cecenia, Putin a încheiat un acord cu clanul Kadîrov al rebelilor ceceni. În schimbul loialității față de Kremlin, clanul a primit putere și ajutor financiar pentru reconstrucția republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?