Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liderul Ceceniei a ordonat uciderea oricarui militar rus intrus

24 apr. 2015,, 10:45   Externe
5439 4

Foto: agerpres.ro

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, le-a spus ofiterilor care se ocupa de fortele cecene ca pot deschide focul asupra oricarui militar din oricare alta parte a Rusiei, dupa ce politia din regiunea vecina Stavropol a ucis duminica, in Cecenia, un barbat care era cautat in aceasta regiune.

"As vrea sa anunt oficial: Deschideti focul daca cineva de la Moscova sau Stavropol - nu conteaza de unde - apare pe terenul vostru fara cunostinta voastra", a spus Kadirov, in timpul unei intalniri pe teme de securitate, informeaza The Moscow Times.

"Daca sînteti stapanii teritoriului vostru, atunci trebuie sa il controlati", a adaugat liderul cecen.

Afirmatiile acestuia reprezinta un semnal de crestere a fisurii dintre Kadirov, care in mod regulat a spus ca este pregatit sa-si dea viata pentru presedintele Vladimir Putin, si fortele de securitate din Rusia, care si-au exprimat ingrijorarea ca liderul cecen in varsta de 38 de ani si-a creat in mod eficient propriul fief in Cecenia si a scapat de sub control.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi agentiei de presa Interfax ca nu a auzit declaratia facuta de Kadirov, dar ca se va interesa de aceasta.

Incidentul care a generat ordinul lui Kadirov privind neutralizarea oricarei forte ruse neautorizate in Cecenia a avut loc duminica, atunci cand ofiteri din regiunea vecina Stavropol au venit in capitala Ceceniei, Groznii, unde au condus o operatiune impotriva unui cecen cautat in regiunea lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?