Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

OSCE va susține activitatea grupului parlamentar de lucru pentru examinarea statutului special al Găgăuziei

24 apr. 2015,, 09:15   Politică
2903 1

Foto: ruvr.ru

OSCE va susține activitatea grupului parlamentar de lucru pentru examinarea statutului special al Găgăuziei. Declarația a fost făcută de Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale, Astrid Thors în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Discuțiile au vizat importanța adoptării Strategiei de integrare a minorităților naționale din Republica Moldova, elaborat cu sprijinul OSCE, precum și evoluțiile din UTA Găgăuzia.

Speakerul Andrian Candu a menționat că în următoarele zile va fi creat grupul de lucru pentru examinarea statului special al Găgăuziei în contextul prevederilor constituționale. Grupul parlamentar va fi format din deputați din Parlamentul RM și Adunarea Populară a Găgăuziei, iar în calitate de observatori vor fi invitați reprezentanți ai UE, OSCE, Consiliului Europei, societății civile.

Totodată, Andrian Candu a anunțat că săptămâna trecută Președintele Adunării Populare a Găgăuziei a participat, pentru prima dată, în calitate de membru al delegației oficiale a Parlamentului Republicii Moldova la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?