X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ericsson a deschis în Moldova un centru operațional (VIDEO)

23 apr. 2015,, 17:00   Business
5514 1
Ericsson открыл в Молдове операционный центр (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Astăzi, 23 aprilie, Ericsson a deschis în Moldova un centru local operațional de servicii pentru administrarea rețelelor în Europa de Sud-Est, relatează NOI.md.

Centrul de servicii Chișinău face parte din Centrul regional Marea Mediterană (unul din zece). În sfera competenței lui vor intra și vecinii noștri din est, inclusiv Rusia. Acest gigant mondial are patru centre de servicii globale (în China, India, Mexic și România), care deservesc în 180 de țări peste un miliard de abonați. Centrul de servicii globale România a fost creat în 2007 (prestează servicii celor 34 de clienți globali din 20 de țări, care au în ansamblu peste 70 de milioane de abonați).

Jurnaliștii, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, și ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, au fost primii oaspeți în noul oficiu Ericsson. Deocamdată nu a fost numit conducătorul acestei subdiviziuni a Companiei (se presupune că acesta va fi un specialist local), temporar munca lui va fi coordonată de șeful Centrului de servicii globale România, Liam Coffey.

În Moldova Ericsson a creat deocamdată 80 de locuri de muncă, dar odată cu dezvoltarea afacerii, Compania va continua angajarea specialiștilor. Întregul soft de care dispune Compania a fost transmis Centrului moldovenesc.

Această companie suedeză activează în țara noastră din anul 1998, cînd și-a deschis reprezentanța. În februarie 2012 ea a creat prima subdiviziune comercială la nivel local – SRL Ericsson Telecommunications. Aceasta asigură soluții și servicii tehnologice, susține proiecte complexe ale sistemelor de integrare pentru Moldtelecom, Orange, Moldcell, Red Union Fenosa, Red-Nord, Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră/MAI.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?