Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Țîrdea: Ordinul Republicii este discreditat în totalitate

23 apr. 2015,, 09:30   Politică
7396 6
Цырдя: Орден Республики полностью дискредитирован
Foto: noi.md
Deputatul Parlamentului și politologul Bogdan Țîrdea a răspuns la întrebarea adresată de NOI.md dacă este îndreptățită practica decorării președinților altor țări cu distincții înalte de stat.

„Ordinul Republicii a fost discreditat și devalorizat în totalitate de alianța de la guvernare. Se poate chiar vorbi de comercializarea distincțiilor de stat”, consideră Bogdan Țîrdea. Politologul a menționat că în culoarele politice moldovenești deja au răsunat acuzații precum că Președinția mai că nu se ocupă cu vînzarea distincțiilor înalte de stat.

„Autoritățile marionete încearcă să placă cît mai mult stăpînilor europeni și să li se închine cît mai tare. Îl decorează ba pe Băsescu, ba pe președintele Lituaniei. Pieptul oricărui funcționar european sosit în Moldova, inclusiv femeia de serviciu din Parlamentul European, neapărat este acoperit cu distincții moldovenești”, a spus politologul.

Bogdan Țîrdea presupune că toate acestea au ca scop să-i demonstreze Europei fidelitatea, loialitatea și dependența actualei conduceri a Moldovei, în schimbul susținerii politice și sponsorizării. „În ceea ce se întîmplă nu trebuie de căutat vreo legătură cu beneficiile aduse statului nostru de această doamnă (președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite – NOI.md) sau altcineva”, consideră deputatul.

Bogdan Țîrdea a amintit, de asemenea, că Europa deja se întreabă, unde au dispărut cele cîteva miliarde de dolari din băncile moldovenești. „Funcționarii europeni care încă nu au vizitat Moldova personal întreabă, dacă a fost cineva tras la răspundere și dacă cazul se investighează. Ca reacție, tot mai des se aud discuții privind necesitatea investigării modului în care sînt cheltuite granturile oferite Moldovei de Occident”, a menționat Bogdan Țîrdea.

„În calitate de răspuns, autoritățile noastre în regim de conveier îi decorează pe funcționarii europeni în speranța că aceștea vor închide ochii la furturile și fărădelegile care au loc în țara noastră. În loc de rechini, de sînge, pe care îl cer europenii de la marionetele lor, aceste păpuși le înmînează distincții înalte. Aceasta este toată formula”, a conchis Bogdan Țîrdea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?