Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ciocan: Reflectarea campaniei electorale de posturile TV din străinătate va fi interzisă

17 apr. 2015,, 13:25   Politică
5452 25

Ciocan: Reflectarea campaniei electorale de posturile TV din străinătate va fi interzisă
Foto: noi.md

Instituțiile mass-media din afara țării nu vor fi în drept să intervină în reflectarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Moldova. Totodată, posturile TV și radio străine neautorizate nu vor putea acorda timp de emisie concurenților electorali sau să plaseze publicitate electorală, a declarat astăzi președintele CEC, Iurie Ciocan. Noile prevederi au fost incluse în Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale în cadrul alegerilor locale din 14 iunie curent, notează NOI.md.

„Am introdus în Regulament o prevedere care interzice instituțiilor media din afara țării ce nu au acces legal în spațiul informațional al Republicii Moldova să se implice direct sau indirect în activitatea electorală din țară. Statul Republica Moldova, fiind un stat suveran și independent, urmează să întreprindă toate măsurile necesare pentru protejarea spațiului său informațional și neadmiterea ingerințelor străine în activitatea electorală”, a menționat Ciocan.

Președintele CEC a precizat că responsabilitatea pentru conținutul materialelor informaționale difuzate în campanie de posturile străine o vor avea distribuitorii locali, care asigură retransmisia acelor programe. Potrivit funcționarului, această răspundere este prevăzută în Codul audiovizualului, Codul electoral și Regulamentul cu privire la reflectarea campaniei electorale.

„În cazul în care există un agent economic înregistrat în Moldova, care poartă responsabilitate pentru retransmiterea acestor programe, sancțiunile se aplică acestui subiect de drept. Există și instrumente de eliminare a acelui contravenient din spațiul informațional al Republicii Moldova. Noi ne-am întemeiat acțiunile pe o convenție la care Moldova este parte, dar aplicarea acestei prevederi nu se limitează doar la posturile din Federația Rusă”, a explicat Iurie Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?