X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tiraspolul a calificat interdicţia pentru echipa de filmare a postului TV "Zvezda" drept "blocadă informaţională"

10 apr. 2015,, 15:15   Societate
3831 2

Foto: noi.md

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a apreciat interdicţia de a intra în Moldova pentru echipa de filmare a postului rus de televiziune "Zvezda", din cauza lipsei de acreditare, drept "un nou pas orientat spre intensificarea blocadei informaţionale a Transnistriei".

În declaraţia Serviciului de presă al Ministerului, citată de agenţia "Infotag", se exprimă convingerea că "motivul adevărat al interdicţiei a fost scopul vizitei jurnaliştilor – realizarea reportajului despre Transnistria şi influenţa măsurilor de blocadă din partea Moldovei şi Ucrainei asupra economiei transnistrene".

Tiraspolul oficial afirmă că "jurnaliştii dispuneau de toate documentele necesare pentru a lucra în Transnistria".

El a amintit că şi anterior, în martie, la Aeroportul Chişinău, i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul ţării a echipei de filmare a VGTRK, în frunte cu Alexandr Baliţchi, care pregătise un reportaj din Transnistria pentru postul de televiziune "Rossia 1".

MAE a îndemnat "partea moldovenească să renunţe la "vînătoarea de vrăjitoare", la limitările din toate domeniile relaţiilor bilaterale".

"Crearea obstacolelor în activitatea presei străine în Transnistria nu doar nu contribuie la stabilirea atmosferei pozitive în interacţiunea părţilor, dar şi este nesănătoasă ca încercare de a nu admite răspîndirea peste hotare a informaţiei obiective despre republică", consideră autorităţile regiunii.

Jurnaliştilor nu li s-a permis intrarea în RM din motiv că nu aveau acreditare. Necesitatea acreditării este recunoscută în orice ţară, chiar şi în Rusia. Iar în privinţa Transnistriei, reprezentanţilor mass-media din Moldova de repetate ori li s-a interzis intrarea în regiune, din motiv că nu au acreditare la Tiraspol.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?