X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dosarul licitațiilor trucate. Ce a decis instanța

10 apr. 2015,, 14:46   Societate
6321 2

Dosarul licitațiilor trucate: un suspect a fost arestat la domiciliu
Foto : infoprut.ro

UPDATE 14:30

Cu mandate de arest la domiciliu s-au ales directorul Spitalului Oncologic, Victor Cernat, și vicedirectorul Spitalului de Urgență. Ambii urmează a fi plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

UPDATE 13:50

Judecătoria Buiucani s-a pronunțat asupra măsurii preventive în cazul altor doi suspecți. Astfel, directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu, a primit 25 de zile de arest în izolatorul CNA, iar directorul Unităţii de Coordonare a proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii, Victor Volovei, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Şeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, unul dintre suspecți în dosarul licitațiilor trucate, a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 25 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei. Hotărîrea instanţei este cu drept de atac, informează NOI.md.

Precizăm că astăzi expiră cele 72 de ore de arest preventiv în cazul persoanelor vizate în acest dosar. Judecătoria Buiucani urmează să se pronunţe asupra măsurii preventive pentru toţi cei 16 suspecți. Procurorii au cerut mandate de arestare pe numele lor, anexînd la demersuri unele probe din dosar, inclusiv extrase din interceptările convorbirilor telefonice, iar judecătorii de instrucţie urmează să decidă, dacă arestează sau eliberează învinuiţii.

Printre persoanele reținute în cadrul acestui dosar se numără fostul ministru al Sănătății Andrei Usatîi, directorii Institutului Oncologic, al Centrului Republican de Diagnosticare Medicală și al Spitalului de Urgență.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?