X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Arapu: Remitențele muncitorilor migranți nu vor fi impozitate

8 apr. 2015,, 10:20   Economie
9019 1
Арапу: Денежные переводы гастарбайтеров не будут облагать налогом
Foto : newsmaker.md
Ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Anatol Arapu, a infirmat zvonurile privind intenția autorităților a de impozita remitențele muncitorilor migranți transferate în țară din străinătate prin intermediul băncilor, relatează NOI.md.

Șeful Ministerului Finanțelor a spus că inițiativa Ministerului Finanțelor privind impozitarea veniturilor obținute din orice sursă din străinătate de către persoanele fizice rezidente din Moldova nu prevedea impozitarea transferurilor bănești ale muncitorilor migranți din străinătate, aceasta a fost interpretată greșit. Și, pentru a evita astfel de interpretări eronate, prevederea respectivă a fost exclusă din proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2015 pînă la elaborarea unor prevederi exacte și clare, care vor exclude posibilitatea interpretării greșite a acestora.

Anatol Arapu a explicat că în inițiativa Ministerului Finanțelor era vorba despre impozitarea veniturilor unei părți a cetățenilor Moldovei, care muncesc legal în străinătate, în baza contractelor temporare de muncă, dar nu achită impozitele. Potrivit șefului Ministerului Finanțelor, se presupune să se perceapă impozite de pe veniturile acestei categorii de cetățeni, însă Ministerul va soluționa toate problemele tehnice și va propune să se introducă în legislația în vigoare formulări mai exacte pentru a exclude orice interpretare eronată a acestora.

Anatol Arapu a dat asigurări că în niciun caz nu este vorba despre impozitarea remitențelor muncitorilor migranți moldoveni din străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?