X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sturza: Ultima soluție pentru a salva țara ar fi o guvernare perfect nedemocratică

7 apr. 2015,, 12:08   Politică
10833 12

Sturza: Ultima soluție pentru a salva țara ar fi o guvernare perfect nedemocratică
Foto : mediascop.ro

„Foştii, actualii şi următorii politicieni moldoveni, indiferent că sînt la guvernare sau în opoziţie, dau dovadă doar de o lăcomie fără margini şi de incompetenţă crasă des condimentată cu trădarea intereselor naţionale”. Opinia aparține fostului premier Ion Sturza și a fost exprimată într-o nouă postare pe o rețea de socializare, cu privire la situația internă, notează NOI.md.

„Ţi se blochează creierul la cîte se întîmplă azi în Moldova – cel mai mare jaf din sistemul bancar, de miliarde; cea mai mare spălare de bani din istorie, de zeci de miliarde, cu implicări mafiotice şi finanţarea grupărilor extremiste; transformarea în centru regional de contrabandă, trafic de droguri, arme şi fiinţe umane”, menționează Sturza.

Omul de afaceri se arată convins că nicio reacție publică sau revoltă socială nu mai poate stopa fărădelegile care au loc în interiorul arcului guvernamental. În context, Ion Sturza a dat de înțeles că ultima soluție pentru salvarea țării ar fi o guvernare totalitară.

„Cei vizaţi vor urca în avioanele lor şi vor pleca în Europa pe la casele lor, cumpărate pe banii noştri. După care vor reveni şi ne vor guverna... Alternativă? Nu ştiu dacă Moldova este capabilă să genereze un Adenauer sau Pinochet (scuze). Un singur lucru e cert, că o guvernare perfect nedemocratică ar fi, posibil, ultima soluţie pentru a salva ţara. Poate merită să medităm şi la aşa ceva”, se arată în mesajul lui Ion Sturza.

Omul de afaceri a mai precizat că se retrage din spațiul public și își ca concentra atenția pe proiecte economice şi programe umanitare. „...Am avut şi eu iluzia, după 7 aprilie 2009, că, dacă «punem umărul», putem schimba ceva spre bine. Conta să nu fim indiferenţi. Personal am înţeles «să punem umărul» prin a veni cu idei, analize, atitudini, soluţii. A contat? Nu! Va conta? Nu cred... Eu unul am decis să mă retrag din spaţiul public politic”, se arată în mesajul lui Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?