X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat și Efrim nu au pretenții față de Renato Usatîi (DOC)

3 apr. 2015,, 09:30   Politică
10264 4
Филат и Ефрим не имеют претензий к Ренато Усатому (DOC)
Foto: allmoldova.com
Instanţa de judecată a decis că poliţia a întocmit neîntemeiat un proces verbal cu privire la contravenţie pe numele preşedintelui Partidului Nostru pentru că ar fi exprimat cuvinte injurioase la adresa lui Oleg Efrim şi Vlad Filat.

Judecătoria Buiucani a anulat decizia de sancţionare, dar şi procesul verbal întocmit de Inspectoratul de poliţie Buiucani pe data de 2 iulie 2014 pe numele lui Renato Usatîi pentru că ar fi adus injurii la adresa lui Oleg Efrim şi Vlad Filat, după ce pe data de 10 iunie Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea Partidului Nostru.

Procesul “celor doi pid…şi”, pornit încă în vara anului trecut, a fost anulat pe motivul că au fost încălcate normele de procedură. Şi anume, nici Efrim şi nici Filat nu au depus vreo plângere la poliţie pe numele lui Renato Usatîi, iar în lipsa unei plângeri din partea pretinselor părţi vătămate nu poate fi întocmit un proces verbal. Mai mult, în hotărârea motivată instanţa a subliniat faptul că poliţia, în procesul acumulării materialelor, nu a luat explicaţii şi nici nu i-a audiat pe cei doi cu privire la încălcarea pretinsă, ceea ce constituie o încălcare gravă de procedură.

Deocamdată nu este cunoscut motivul lipsei de interes a celor doi faţă de acest proces, chiar dacă figurează în el în calitate de părţi vătămate. O fi vorba despre faptul că pretinsele persoane calominate nu au avut timp sa prezinte vreo dovadă a faptului că au fost numiţi în zadar „pid…şi” sau şi-au dat seama că dacă s-ar fi prezentat la judecată într-un astfel de proces ar fi înjosit demnitatea celor care au votat Legea privind nediscriminarea, printre care sunt chiar ei doi.

“Acest proces nu putea să aibă altă finalitate. Totuşi, în pofida faptului că instanţa a emis o decizie în favoarea noastră, vom depune recurs împotriva acestei hotărâri cu privire la rejudecarea cauzei şi vom solicita ca pretinsele părţi vătămate să fie interogate în acest proces, să ofere explicaţii dacă le-a fost înjosită şi în ce măsură onoarea şi demnitatea, având în vedere că nu a existat, din start, o plângere către organele de drept a pretinselor părţi vătămate cu privire la acest fapt.” – a declarat avocatul Igor Şeremet.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?