X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Turcia: Explozie puternică la tribunalul din Istanbul unde un procuror a fost luat ostatic

31 mar. 2015,, 21:50   Externe
4483 0

Операция по освобождению заложника началась в Стамбуле
Foto: agerpres.ro

O puternică explozie și focuri de armă au fost auzite marți seară în tribunalul din Istanbul unde mai mulți bărbați înarmați l-au luat ostatic pe procurorul care se ocupă de ancheta lansată după moartea unui adolescent rănit de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, relatează AFP și Reuters. Autoritățile nu au confirmat imediat o eventuală intervenție a forțelor de ordine contra autorilor luării de ostatici.

Acțiunea a avut loc într-o sală a Palatului de Justiție Caglayan, în partea europeană a Istanbulului, a precizat mass-media. Presa turcă a atribuit atacul unui grup marxist clandestin denumit Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroasele atentate conduse în Turcia începând din anii '90.

Pe Twitter a apărut o fotografie ce-l arată pe procurorul Mehmet Selim Kiraz așezat într-un fotoliu în timp ce un individ, a cărui față nu este văzută, îi ține un pistol la tâmplă, iar un altul arată cartea de identitate a magistratului. Anunțul decesului respectivului adolescent, în vârstă de 15 ani, pe nume Berkin Elvan, a scos sute de mii de oameni în stradă, el devenind un simbol al reprimării violente a manifestațiilor din 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?