Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Experiment al biohackerilor. Soluţie pentru a vedea noaptea

1 apr. 2015,, 02:00   Externe
5179 1

Experiment al biohackerilor. Soluţie pentru a vedea noaptea
Foto: mk.ru

O echipă de cercetători susţine că a descoperit o metodă de a permite oamenilor să vadă foarte bine în întuneric. Savanţii i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru "mai multe ore".

După ce i-au injectat în ochi o soluţie, voluntarul a putut să distingă oameni alergând printre copaci, în condiţii de întuneric, pe întreaga durată a experimentului, în timp ce alţi voluntari, care primiseră doar picături au reuşit aceeaşi performanţă în doar o treime dintre cazuri. Experimentul a fost efectuat de un grup de aşa-numiţi "biohackeri" din California, intitulat Science for the Masses.

Cercetătorii au folosit o soluţie a unei substanţe numite Chlorin e6 (Ce6), care se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi care are proprietăţi de amplificare a luminii, dar este utilizată şi în cercetarea pentru tratamente împotriva cancerului.

După ce au combinat Ce6 cu insulină şi o soluţie salină, echipa de savanţi a obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă. "Riscul ca substanţele toxice să fie absorbite prin piele fac din această soluţie un lucru ce trebuie manipulat cu multă grijă", au avertizat biohackerii în articolul lor. Astfel, nu este deloc recomandat ca oamenii să încerce să efectueze această procedură singuri, acasă. În plus, medicii consultaţi de “Daily Mail” au avertizat că procedura nu este una medicală, nu este testată şi nu are aprobare pentru a fi folosită, pentru că nu se cunosc efectele adverse şi pe termen lung.

În cadrul experimentului echipei din California, lichidul a fost picurat în sacii conjuctivali ai ochilor unuia dintre cercetători, Gabriel Licina, iar de acolo soluţia a ajuns la retină. După 20 de zile de la aplicarea soluţiei, nu au apărut efecte secundare detectabile, potrivit cercetătorilor. Savanţii recunosc că mai este nevoie de multe teste, dar primele rezultate arată că tehnica poate furniza amplificarea luminii slabe, în înteriorul ochiului uman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?