Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sula a promis un miliard (VIDEO)

31 mar. 2015,, 18:10   Economie
7501 5

Сула обещал миллиард (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, le-a promis producătorilor agricoli că va insista asupra majorării sumei pentru susținerea sectorului agroindustrial în acest an pînă la un miliard de lei. Promisiunea a fost făcută în cadrul Adunării generale de dare de seamă a Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, informează NOI.md.

În prezent, în bugetul de stat, pentru subvenționarea agriculturii este prevăzută alocarea sumei de 610 milioane de lei. Însă Ion Sula a menționat că deocamdată este vorba de un proiect. După ce Ministerul Finanțelor va prezenta varianta finală a repartizării mijloacelor bugetare și vor deveni sumele finale, vor fi identificate posibilități de majorare a Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli pînă la un miliard de lei.

Adunarea generală de dare de seamă a Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect” s-a desfășurat pe 31 martie la Chișinău. Cei 90 de delegați sosiți din toate raioanele Moldovei au adoptat o rezoluție în care au calificat activitatea „Uniagroprotect” în anul 2014 ca satisfăcătoare.

Președintele Asociației, Alexandru Slusari, a subliniat că agricultorii țării vor continua să insiste pe îndeplinirea cerințelor înaintate de ei. Numai astfel, în opinia majorității agricultorilor, va putea fi păstrat sectorul agrar al țării, care este afectat de criză.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?