Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Osipov a solicitat administraţiei de la Tiraspol să amîne decizia privind procurarea asigurării auto la intrarea în regiunea transnistreană

31 mar. 2015,, 11:30   Economie
3325 7
Осипов призвал Тирасполь отложить решение об автомобильной страховке для автовладельцев из Молдовы
Foto: newsmoldova.md
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a solicitat administrației de la Tiraspol să suspende aplicarea cerinței impuse ilegal automobiliștilor din Republica Moldova de a cumpăra asigurări obligatorii de răspundere auto la intrarea în regiunea transnistreană, informează NOI.md.

Menționăm că aceasta reprezintă o acțiune unilaterală a părții transnistrene, anunțată pentru mijloacele de transport înregistrate în Republica Moldova cu începere de la 1 aprilie 2015. Ea este deja aplicată celor din România de la 1 martie, iar în lunile următoare îi va viza și pe conducătorii auto din Ucraina și din alte state.

În scrisoarea expediată astăzi reprezentantului politic al Tiraspolului se menționează că această măsură a fost adoptată fără a fi discutată cu partenerii, contravine principiilor și procedurilor formatului «5+2» și documentelor fundamentale ale procesului de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean.

În context, Victor Osipov a propus conducerii transnistrene să amîne punerea în aplicare a acestui mecanism, care afectează interesele cetățenilor, precum și angajamentele părților de a asigura libertatea circulației între cele două maluri ale Nistrului. Vicepremierul a chemat Tiraspolul să conștientizeze prejudiciile pe care le cauzează prin acțiunile sale unilaterale și să continue examinarea problemei la masa de negocieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?