Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gaburici: Moldova are nevoie de un nou acord de colaborare cu FMI cît de curînd posibil

31 mar. 2015,, 10:45   Economie
2660 0
Габурич: Молдове срочно нужно новое соглашение с МВФ
Foto: novosti.protv.md
Moldova este interesată în consolidarea relaţiilor constructive şi negocierea unui nou acord de colaborare cu Fondul Monetar Internațional cît de curînd posibil, pentru asigurarea stabilităţii financiare şi a dezvoltării economice durabile a republicii. O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul Chiril Gaburici în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău cu membrii noii echipe a FMI, care va fi condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, începînd cu luna mai curent, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Guvernului, la întrevedere au participat, de asemenea, experţii misiunii FMI, în frunte cu Max Alier, care îşi încheie mandatul la Chişinău. Prim-ministrul i-a urat bun venit noului șef al Misiunii FMI în Moldova, Ivanna Vladkova-Hollar, exprimîndu-şi convingerea că dialogul dintre țara noastră şi FMI va fi la fel de eficient precum a fost pînă în prezent. Chiril Gaburici i-a mulţumit şefului misiunii FMI, Max Alier, pentru activitatea desfăşurată în Moldova pe durata mandatului.

La rîndul său, Max Alier a menţionat că, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2015, echipa FMI va efectua analiza evoluţiei macroeconomice a Moldovei şi va prezenta concluziile şi recomandările corespunzătoare, în vederea trasării obiectivelor de colaborare pentru perioada următoare. Potrivit lui, experții Fondului vor purta discuții cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei şi altor instituţii publice şi private.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei în sectorul financiar-bancar al Moldovei, inclusiv în contextul măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea celor mai recente probleme în acest domeniu.

Ultima misiune a experților FMI, care a avut loc în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2014, a examinat situaţia din Moldova în contextul monitorizării post-program şi a consultărilor periodice desfășurate în mod obligatoriu semestrial, conform cerinţelor standard prevăzute de Statutul FMI pentru statele-membre.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?