X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Franța: Marine Le Pen denunță o ”vastă manipulare politică”

31 mar. 2015,, 09:45   Externe
3153 2

Foto: globalist.it

Președinta partidului Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a denunțat o ”vastă manipulare politică” în legătură cu sesizarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) în legătură cu eventuale nereguli financiare comise de Frontul Național (FN) privind salariile plătite unor asistenți ai eurodeputaților, informează Agerpres.

”Nu avem nimic să ne reproșăm în acest domeniu și nici în altele”, le-a spus Marine Le Pen ziariștilor pe culoarele sediului Parlamentului European de la Strasbourg.

Președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, a anunțat luni seară că a sesizat OLAF după ce a descoperit că 20 de asistenți de parlamentari europeni, remunerați de UE pentru a lucra alături de aleșii FN la Strasbourg, figurau în organigrama formațiunii și păreau să aibă responsabilități politice în cadrul partidului.

Acești asistenți ar fi trebuit totuși 'să lucreze direct pentru exercitarea mandatului parlamentar al deputaților europeni', precizează PE.

În opinia lui Marine Le Pen, cazul ține de o 'vastă manipulare politică' care ar fi fost declanșată de Martin Schulz la solicitarea prim-ministrului francez Manuel Valls.

Martin Schulz, 'care este un socialist (...), și-a respectat contractul și a mers să denunțe deputați la OLAF, știind bine că acest simplu denunț va atrage automat deschiderea unei anchete', a spus președinta FN.

”Vom răspunde OLAF în maniera cea mai senină. Această mică manipulare politică cu cîteva zile înainte de alegeri începe să fie puțin grosolană', a subliniat eurodeputata. 'Și cînd vine de la președintele PE, este cu atît revoltător”, a adăugat ea.

”Am înțeles bine că în acest moment trebuie cu orice preț și cu toate mijloacele posibile și imaginabile să încerce să se facă rău Frontului Național. Asta nu va schimba rezultatul alegerilor, pentru cei care au sperat contrariul”, a mai spus ea.

Această reacție a FN este 'de o anumită manieră politică', dar 'acțiunile mele sînt pur administrative', a răspuns marți Martin Schulz.

”Nu se poate să fii plătit de Parlamentul European și să muncești pentru un partid”, a rezumat președintele instituției, care dă asigurări că a tratat acest caz ca pe oricare altul.

După ce a cîștigat alegerile europene în Franța, în mai, FN are un număr de 23 de eurodeputați în Parlamentul European. Partidul este în prezent creditat cu 30% din intențiile de vot la alegerile departamentale de la 22 și 29 martie, notează AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?