X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Curtea de Apel din nou i-a refuzat apărării lui Amerberg și Grigorciuc

31 mar. 2015,, 08:45   Politică
3205 4

Foto: fbcdn.net

Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 30 martie, recursul apărării lui Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg. Astfel, decizia Judecătoriei Centru privind prelungirea termenului de arest pentru cei doi a rămas în vigoare, informează NOI.md. Amerberg și Grigorciuc, care sînt acuzați de încercarea de a organiza tulburări în masă în timpul alegerilor parlamentare din anul 2014, vor rămîne în arest pînă pe 15 aprilie. Decizia respectivă a fost luată de Judecătoria Centru la 23 martie.

În pofida argumentelor aduse de avocații lui Grigorciuc și Amerberg precum că clienții lor nu prezintă pericol pentru societate, prima instanță și Curtea de Apel consideră mai plauzibile argumentele anchetei, care susține că cei doi prezintă pericol pentru stabilitatea societății și securitatea cetățenilor.

Activiștii civici Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg, împreună cu alți patru cetățeni moldoveni, au fost reținuți pe 26 noiembrie 2014. Aceștia sînt acuzați de intenția de a organiza tulburări în masă pentru a influența rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. Împotriva celor șase au fost înaintate diferite acuzații, însă în arest se află doar Amerberg și Grigorciuc.

Apărarea acuzaților consideră că aflarea în arest mai bine de patru luni a celor doi în lipsa unei baze obiective de acuzație este neîntemeiată. Procuratura Generală care investighează acest caz declară că acționează în conformitate cu legea, respingînd influența politicului în acest dosar. Însă mai mulți reprezentanți ai societății civile din Moldova îi consideră pe Amerberg și Grigorciuc deținuți politici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?