X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prim ministru al Suediei Stefan Löfven a vizitat prezentarea sistemului de dirijare autonomă Volvo în capitala chineză Beijing

30 mar. 2015,, 17:53   Ştiri Auto
3782 0

Фото: volvo

Astăzi tehnologiile revoluționare de laVolvo Car Group, care vor permite, către anul2017, să li se ofere utilizatorilor obișnuiți sisteme de dirijare autonomă, au fost demonstrate jurnaliștilor și persoanelor suspuse în capitala chineză Beijing. La eveniment a participat primul ministru al Suediei Stefan Löfven.

Recent Volvo Cars a prezentat o soluție finală unică , ce permite utilizarea sistemelor de dirijare autonomă pe drumurile obișnuite – oameni obișnuiți vor putea conduce aceste automobile. Către anul 2017 , în cadrul proiectului "Drive Me" pe unele drumuri din împrejurimile Geteborgului vor circula 100 de automobile, la care vor fi utilizate noile tehnologii. Guvernul Suediei este reprezentat, în proiectul "Drive Me", de Administrația suedeză a circulației rutiere și de Agenția suedeză a transportului.

Săptămâna aceasta Volvo Cars prezintă noile tehnologii în China, demonstrând eforturile companiei pentru dezvoltarea sistemelor de dirijare autonomă, care vor contribui la dezvoltarea stabilă a ramurii și a societății la scară mondială. Implementarea tehnologiilor de dirijare autonomă va permite sporirea securității, reducerea emanărilor nocive și fluidizarea fluxurilor de transport urban, care cresc mereu.

"Automobilele noastre tehnologizate au un rol primordial, însă pentru implementarea sistemelor de dirijare automată pe viitor va fi nevoie de susținerea societății în ansamblu, - consideră Lars Danielson, vicepreședinte-senior Volvo Car Croup, responsabil de activitatea Volvo Cars în China. – Colaborarea inedită cu guvernul Suediei în cadrul proiectului "Drive Me" este chezășia succesului în realizarea concepției de dirijare autonomă. Suntem bucuroși să prezentăm tehnologiile noastre aici, în Beijing, în prezența primului ministru al Suediei".


Demonstrarea tehnologiilor suedeze în domeniul securității

Suedia și Volvo Cars sunt lideri mondiali la asigurarea securității și reducerea numărului de accidente rutiere. Suedia este prima țară din lume, unde automobilele sunt echipate cu sisteme de dirijare autonomă în conformitate cu strategia dezvoltării stabile a transportului auto și a infrastructurii de transport, adoptată la nivel de țară.

Strategia Zero Vision, adoptată de Suedia, a stabilit un nou reper în sfera securității transportului în lume. Paralel cu soluționarea acestei probleme, Volvo Cars a adoptat propria Strategie 2020, reieșind din care către anul 2020 oamenii nu vor mai fi grav accidentați și nu vor mai muri, circulând cu automobilele Volvo.

Aceste strategii sunt o importantă parte componentă a colaborării dintre Suedia și China la toate nivelurile. În a.2011 China și Suedia au semnat un Memorandum de colaborare în sfera securității rutiere, Volvo Cars fiind partenerul Centrului chinezo-suedez de cercetări în domeniul circulației rutiere (Beijing).

"Prezența prim-ministrului Löfven la testul-drive a automobilelor cu dirijare autonomă din Beijing conferă o însemnătate aparte eforturilor comune ale guvernului suedez și Volvo Cars în susținerea cercetării perspectivelor utilizării automobilelor cu dirijare autonomă în China ", - a menționat Lars Danielson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?