Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Tapiola despre scandalul din jurul CV-ului lui Gaburici (VIDEO)

30 mar. 2015,, 17:23   Societate
18113 27

Ce spune Tapiola despre scandalul din jurul CV-ului lui Chiril Gaburici (VIDEO)
Foto : jurnal.md

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, sugerează că scandalul din jurul dosarului de studii al premierului Chiril Gaburici este neîntemeiat. Diplomatul afirmă că și politicieni foarte buni din țările Uniunii Europene s-au confruntat cu astfel de probleme, care ulterior au fost clarificate, notează NOI.md.

„Dacă credeți că în UE nu am avut întrebări despre educația sau despre datele din CV ale unor politicieni, vă înșelați. În majoritatea cazurilor, aceste situații au fost însă clarificate de politicieni și problema a fost depășită. Prim-ministrul trebuie apreciat după modul în care își îndeplinește atribuțiile, și nu după datele din CV”, a menționat Tapiola.

Șeful delegației UE nu vede o problemă nici în faptul că Chiril Gaburici și-a angajat în calitate de consilier principal de stat fosta administratoare a companiilor sale.

„Dacă analizați sistemele politice din SUA sau UE, cred că nu e nimic nou. Au fost membri de familie în calitate de consilieri, au fost și asociați în calitate de consilieri, pentru că întrebarea fundamentală este – în cine ai încredere? Premierul este în primul rînd un politician, iar membrii echipei sale sînt acolo temporar pentru a-i sprijini activitatea. Iată influențarea serviciului public în favoarea membrilor de familie ar fi o problemă”, a declarat Tapiola.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?